A Mammut még kitart, a Fény utcai piacot bezárták

Simon Tibor temetésének napján lezárták a Lövőház utcát a Margit körút és a Fény utca között, így a Mammut áruház parkolójába sem lehet behajtani a Lövőház utca felől. Az [origo] munkatársa a Mammut biztonsági szolgálatától megtudta, hogy a bevásárlóközpontban nyitva vannak a boltok. Korábban arról érkeztek hírek, hogy az áruházban több üzlet is kérte a bevétel elszállítását, arra készülve, hogy hamarabb be kell zárniuk. Bezárták viszont délben a Fény utcai piacot. Az FTC helyszínen tartózkodó rendezői szerint a temetés után több tízezer ember mehet a Mammuthoz.

Fotó: HavariaPressAz [origo] több üzlet vezetőjét megkérdezte az áruházban, de egyik üzletben sem tervezik, hogy korábban bezárnak. Ha mégis valami rendkívüli történne, bármelyik pillanatban be tudják zárni az ajtókat - mondta az egyik földszinti bolt vezetője. Elmondta, hogy az igazgatóságtól körlevelet kapott minden üzletvezető, amiből megtudták, hogy a Lövőház utcát lezárták a körút és a Fény utca között, valamint hogy ma nem vehetnek át árut a Lövőház utcai parkoló felől. A körlevélben az áll: várhatóan estig tart az útlezárás.

Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót április 21-én a Lövőház utcai Café Allure szórakozóhelyen, majd az utcán, annyira megverték, hogy koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de belehalt sérüléseibe. A boncolás alkalmával tizenegy különböző sérülést találtak a sportember holttestén. Azóta a Café Allure zárva van, bejáratánál mécsesek égnek, április 24-én, az FTC-Győr meccs után pedig mintegy 1500 feldühödött szurkoló gyűlt össze a szórakozóhely előtt. A helyszínre rengeteg rohamrendőr, kutyás rendőr vonult ki, figyelmeztető lövéseket is leadtak. A Széna téren és a Margit körúton teljesen megszűnt a forgalom, a tömegközlekedés is leállt. 

Simont ma fél háromkor temetik el a Farkasréti temetőben. Az [origo] információi szerint a szurkolók a temetés után vonulnak a szórakozóhely elé.

Délben lezárták a Fény utcai piac összes kapuját, és a piac ma már nem is nyit ki, mivel egyébként délután ötig szokott nyitva lenni. Az [origo] a Mammut biztonsági emberétől megtudta, hogy a bevásárlóközpontban nyitva tartanak az üzletek, viszont a Lövőház utca felől nem lehet behajtani a parkolóba. A Café Allure bejárata körül kedden kora délután néhány ember nézelődött, virágokat és mécseseket helyeztek el. A "Café Allure" neonfeliratot fekete anyaggal letakarták. Az FTC rendezői is segítik a biztonsági őröket a Lövőház utcában. Szerintük nem lesz rendbontás, az egyik rendező azt mondta, hogy nyugodt megemlékezés lesz, és akár több tízezer ember is a szórakozóhely elé gyűlik a temetés után.

Korábban:

Tagadja bűnösségét a Simon-ügy újabb gyanúsítottja

Ajánlat:

Cikkek, fotók, videók Simon Tibor haláláról

Fórum:

Simon Tibi meghalt