A rablók maximum 1-2 milliót zsákmányoltak

Az átlagos forgalom alapján feltételezhető, hogy a móri bankban nem volt több 1-2 millió forintnál a bankrablás időpontjában - tudta meg az [origo] a bank védelmét is biztosító Group4 ügyvezetőjétől. A biztonsági szakember szerint egy ilyen támadás ellen nem lehet védekezni, egy fővárosi, nagy bankfiókban is hasonlóan végződött volna a bankrablás. A cég biztonsági őre az áldozatok között van.

Az átlagos forgalom alapján feltételezhető, hogy a móri kis bankfiókban nem volt több 1-2 millió forintnál a bankrablás időpontjában - tudta meg az [origo] a bank védelmét is biztosító Group4 Security Kft. ügyvezetőjétől, Kecskeméti Sándortól. A rablók tehát maximum 1-2 millió forintot zsákmányoltak, de az is elképzelhető, hogy nem is jutottak el a trezorig, vagyis üres kézzel távoztak. A biztonsági szakember elmondta, hogy a bankba minden reggel szállítottak pénzt, este pedig elvitték az addig összegyűlt összeget. A Group4 ügyvezetője szerint egy ilyen támadás ellen nem lehet védekezni, egy fővárosi, nagy bankfiókban is hasonlóan végződött volna a bankrablás, csak valószínűleg többen haltak volna meg. A biztonsági őr nem használhat fegyvert, mivel nem veszélyeztetheti az ügyfeleket - mondta Kecskeméti Sándor.

A Group4 56 éves alkalmazottja a helyszínen életét vesztette a móri bankrabláskor. A férfi 5 éve dolgozott a cégnél, majdnem végig a móri bankfiókban volt biztonsági őr.

Korábban:

Bankrablás Móron - hat halott, két életveszélyes sérült

Egy 24 és egy 28 éves férfit üldöznek

Kegyetlen mészárlás - az [origo] helyszíni tudósítása Mórról

Fórum:

Hat halott egy móri bankrablásnál