Kegyetlen mészárlás - az [origo] helyszíni tudósítása Mórról

Kíméletlenül lőttek a móri bankrablók. Amint beléptek a helyiségbe, közvetlen közelről fejbe lőttek egy embert, majd folyamatosan lőttek a bent tartózkodókra - jelentette az [origo] tudósítója.

Az Erste Bank móri fiókja a település belvárosában, közvetlenül a főút mentén, egy lakótelepen van, földszintes épületben. Kívülről semmilyen sérülés, erőszakos behatolás nyoma nem látható, igaz, nehéz pontosan megfigyelni a környéket, mert az épületet szigorú rendőrkordon veszi körül. Az embereket folyamatosan próbálják távolabb szorítani, csak az út másik oldalán közlekedhetnek a gyalogosok.

Elzárták a mentők útját

Orbán Péter országos rendőr-főkapitány a helyszínen tartott tájékoztatón közölte, hogy a mentők csak ablakon át jutottak be a bank épületébe, mert a rablók bezárták az ajtót, mielőtt elmenekültek. Orbán Péter reméli, hogy gyors lesz a nyomozás, ennek elősegítése érdekében megerősítette, hogy 10 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A feltételezett elkövetőket úgy azonosították be, hogy egyikük ellen hasonló bűncselekmény miatt folyik nyomozás, és tudomásuk van arról, hogy többször megfordult a helyszínen. A nyomozással kapcsolatban hírzárlatot rendelt el, csak annyit mondott, hogy az egész környéken folytatják a kutatást, éjjel hőkamerákat is bevetnek.

Öt áldozatot azonosítottak

Később Orbán Péter elmondta, hogy a bankban a rablás idején 4 alkalmazott, egy biztonsági őr és három ügyfél tartózkodott. Az áldozatok közül egynek nem tudták megállapítani a személyazonosságát. A korábbi információkkal és nyilakozatokkal ellentétben tehát egy ügyfél halt meg, a többi áldozat a bank alkalmazottja, illetve a biztonsági őr volt. A két életveszélyes sérült a két másik ügyfél.

Öt perc a város széle

A bank épületétől gyalog öt perc alatt lehet eljutni a város határára, ahol szőlősdombok kezdődnek. Ezek mögött már a Vértes hegyei magasodnak, köztük az ismert Csókakő csúcsa. A szőlős terület ritkán lakott, éjjel is könnyen kereshető hőkamerával. A megyehatár autóval mindössze fél óra távolságra van. Ez azért fontos, mert először a megyehatárokon belül kezdődött az ellenőrzés. Jelenleg már országos a körözés.

Ballai Vince

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Ajánlat:

Bankrablás Móron - hat halott, két életveszélyes sérült

Orbán Viktor részvétét nyilvánította

Már körözték a bankrablással gyanúsítottakat