Politikusok részvétnyilvánításai

Orbán Viktor miniszterelnök részvétét fejezte ki a móri bankrablás áldozatai hozzátartozóinak. Szerinte megdöbbentő és fájdalmas, ami Móron történt, mert "a hidegvérű elvetemültségnek olyan megnyilatkozásával szembesülhettünk, amilyet az utóbbi négy évben csak külföldi tudósításokból ismerhettünk".

- Ezt a gonoszságot csírájában kell elfojtani Magyarországon, ezért a leghatározottabban utasítottam a belügyminisztert, hogy minden eszközt felhasználva kerítsék elő a tetteseket. Ez a bűn nem maradhat büntetlenül - mondta az MTI-nek a kormányfő.

Orbán Viktor mellett Lamperth Mónika szocialista belügyminszter-jelölt is részvétét nyilvánította Medgyessy Péter és a hamarosan hivatalba lépő Medgyessy-kormány tagjai nevében is. Lamperth közölte, hogy a miniszteri tárca átvételekor azonnal kezdeményezi, hogy az illetékes belügyi szervek intézkedjenek a pénzintézetekre vonatkozó biztonsági rendszabályok maximális betartása, illetve betartatása érdekében. Amennyiben indokolt, a lakosság biztonsága érdekében meg kell szigorítani ezeket a bankbiztonsági előírásokat. Erősíteni kell a rendőrség felderítő munkáját, az illegális lőfegyverek felderítését, begyűjtését - közölte Lamperth.

Mádl Ferenc köztársasági elnök mély megdöbbenéssel értesült a móri rablógyilkosságról, és őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok családtagjainak és hozzátartozóinak. Az államfő bízik abban, hogy e szörnyű tett elkövetőit sikerül minél hamarabb elfogni és az igazságszolgáltatás kezére adni.