A pénzügyminiszter szakemberekkel tárgyal a banki biztonságról

A banki alkalmazottak és ügyfelek biztonságának növeléséről tárgyal hétfőn Varga Mihály pénzügyminiszter a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Magyar Bankszövetség és a pénzintézetek védelmével foglalkozó vállalkozások érdekvédelmi szervezetével.

Varga Mihály pénzügyminiszter értekezletet hív össze hétfőre, hogy az illetékes szervezetekkel közösen áttekintsék: milyen intézkedésekkel lehet a banki alkalmazottak és ügyfelek biztonságát növelni a mórihoz hasonló esetek megelőzése érdekében.

A megbeszélésre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Magyar Bankszövetség és a pénzintézetek védelmével foglalkozó vállalkozások érdekvédelmi szervezete kap meghívást.

A pénzügyminiszter azt várja az érintettektől, hogy rövid határidőn belül ismertessék a banki biztonsággal kapcsolatban szükségesnek tartott jogszabályi változtatásra vonatkozó javaslataikat, illetve hogy a PSZÁF-nak a biztonságra vonatkozó ajánlásai hogyan módosuljanak vagy egészüljenek ki.

Varga Mihály a tárca valamennyi alkalmazottja nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, egyben remélte, hogy a példátlanul kegyetlen rablás elkövetői mielőbb az igazságszolgáltatás előtt felelnek tettükért.

- Annak érdekében döntöttem az értekezlet összehívásáról, hogy valamennyi lehetséges intézkedés megtételével a jövőben hasonló esetre ne kerülhessen sor - mondta a miniszter. A banki alkalmazottak és ügyfelek élete és biztonsága a legfontosabb, ezért olyan megoldásokat kell találni, amelyek hatékonyan védik az embereket. Tudom, ez költségnövelő a bankok szempontjából, de a legfontosabb az emberi élet. Minden egyéb másodlagos - mondta.

Korábban:

Bankrablás Móron - Jelenleg is műtik az egyetlen túlélőt

Ajánlat:

A kiemelt ügyek osztályán a bankrablás

A rablók maximum 1-2 milliót zsákmányoltak

Egy 24 és egy 28 éves férfit üldöznek

Kegyetlen mészárlás - az [origo] helyszíni tudósítása Mórról

Bankrablás Móron - hat halott, két életveszélyes sérült

Orbán Viktor részvétét nyilvánította

Már körözték a bankrablással gyanúsítottakat

25 év alatt hárman haltak meg bankrablásban

Fórum:

Hat halott egy móri bankrablásnál