Elmenekülhettek a környékről a bankrablók

A rendőrség a rablás bejelentése után 10 perccel rendelt el blokádot Mór körül, a megye körül pedig újabb tíz perc múlva, a rendőrök szerint elképzelhető, hogy az eltelt 20 perc alatt a rablók elmenekültek a környékről. Ezt a feltételezést erősíti az is, hogy péntekre megszüntették a környéken az autók fokozott ellenőrzését.

A móri bankrablás bejelentése után 10 perccel rendelt el blokádot a város körül a rendőrség, majd újabb 10 perc múlva Fejér megye körül - mondta az [origo]-nak Erdélyi Csaba, Fejér megyei helyettes rendőrkapitány. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy az eltelt 20 perc alatt a rablók elhagyták Fejér megyét. Ezt a feltételezést erősíti az is, hogy péntekre megszüntették a környéken az autók fokozott rendőri ellenőrzését, Budapesttől Mórig egyetlen ellenőrzésen sem esnek át az autósok - jelentette az [origo] tudósítója.

A móri rendőrség körül minimum 30 rendőrautó, rengeteg kommandós, golyóálló mellénnyel felszerelt rendőr áll készenlétben, valószínűleg innen irányítják a rablók keresését. A móri Erste Bank előtt is áll néhány rendőr, de az épületben nincs mozgás.

A rendőrség számos olyan információ birtokába jutott, amelyekről eddig a bűnügyi szolgálatnak nem volt tudomása - mondta Erdélyi Csaba. Mór külterületén munkába állítottak három éjszaka használható hőkamerás berendezést, és a kutatásba bekapcsolódott 60-70 határőr is.

A Fejér megyei rendőrségi vezető elmondta, hogy a rendőrökön kívül vadászok, mezőőrök és polgárőrök is keresik a bankrablókat. Jól ismerik a környéket, többször kellett már ezen a környéken embert keresniük, de a munkát nehezíti, hogy a bokros, sűrű erdőt nehéz átfésülni - mondta a rendőr az [origo]-nak. A szinte méterenként átvizsgált területen egyelőre nem találtak a bűncselekmény elkövetéséhez kapcsolható tárgyat, ruhát. A kutatást százan végezték, és olyan alapossággal dolgoztak, hogy ha a bűnözők az átvizsgált területen bújtak volna meg, a nyomukra akadtak volna - mondta Erdélyi Csaba.

A rendőrség a környéken lakóktól, a móri és környékbeli pince- és hétvégiház-tulajdonosoktól több száz információt és bejelentést kapott gyanús autókról, személyekről. A rendőrök minden bejelentést ellenőriznek. A tanúk leírása alapján több grafikai rajz készült az elkövetőkről, illetve azokról a személyekről, akik korábban feltehetően felderítést végezhettek a móri pénzintézetek környékén. Az eltérő tanúvallomások alapján készült rajzok nem mindegyike hasonlít a keresett bűnözőkre. Erdélyi Csaba ezzel kapcsolatban elmondta: a bűncselekménnyel kapcsolatosan két bűnözőt keresnek, de három különböző arcról készült rajz van a rendőröknél.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Korábban:

Bankrablás Móron - Jelenleg is műtik az egyetlen túlélőt

A pénzügyminiszter szakemberekkel tárgyal a banki biztonságról

A kiemelt ügyek osztályán a bankrablás

A rablók maximum 1-2 milliót zsákmányoltak

Egy 24 és egy 28 éves férfit üldöznek