Legalább 14 rablást követhettek el korábban a móri bankrablók

A móri bankrablással összefüggésbe hozott két férfi, F. Róbert és H. Szilárd a miskolci zálogházi rablók bandájának tagjai lehetnek. Ez a csoport országszerte legkevesebb 13 zálogházat fosztott ki. Emellett az ő számlájukra írható egy budaörsi pénzszállító autó elleni támadás is.

Annak ellenére, hogy a rendőrség hivatalosan nem nevezett meg gyanúsítottakat a bankrablással kapcsolatban, közölték: F. Róbertet és H. Szilárdot keresik. A két férfi ugyanis összefüggésbe hozható a rablással. F.-et és H.-t már régóta körözik. Mindketten valószínűleg tagjai a zálogházi rablók néven elhíresült bandának.

Ennek a csoportnak a Népszabadság információi szerint Budapesten 8, Hevesben és Miskolcon 2, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 1, Fejérben és Jász-Nagykun-Szolnokban 1-1 rablás írható a számlájára. Emellett valószínűleg szintén ez a csapat lőtt rá Budaörsön egy pénzszállító autóra.

A zálogházi rablók legemlékezetesebb akciója tavaly augusztusban volt. Miskolcon megpróbáltak kifosztani egy zálogházat, de egy rendőrjárőr megzavarta az üzletben lévő két fegyverest. Elmenekültek a zálogházból, nyomukban a rendőrökkel. Az egész városon átszáguldottak a bűnözők, végül Lillafüreden árokba csúszot az autójuk. Ekkor gépisztollyal tüzet nyitottak a rendőrökre. Egyiküket a tüzpárbajban megsebesítették és elfogták a rendőrök. A másik férfi bevetette magát az erdőbe és megszökött. A rendőrök hiába keresték kutyákkal és helikpoterekkel, nem találták meg. Valószínű, hogy az augusztusban kereket oldott miskolci rabló támadta meg a móri Erste bankot is.

A móri rablók valószínűleg nem ketten voltak. Bár szemtanúk szerint gyalog menekültek a bankból, lapértesülések szerint egy társuk autóval várhatta őket a közelben. A különböző akciókkal eddig 350 milliót zsákmányolhattak. Több fegyverük is lehet, köztük géppisztolyok is: az eddigi információk szerint a móri és a miskolci rablásnál is Scorpio típusú géppisztolyokat használtak.

Korábban:

Kiszökhetett az erdőből a miskolci rabló

Bottal ütik a géppisztolyos rabló nyomát