Fejvadászok üldözik a bankrablókat

Az ORFK fejvadászai is beszálltak a móri brutális rablógyilkosság tetteseinek felkutatásába. A fejvadászok bűnügyi nyomozók, akik régóta eredménytelenül keresett személyek megtalálásában segítenek.

Az ORFK célkörözési alosztályának fejvadászai is beszállnak a Móron történt bankrablás felderítésébe. A nyomozócsoport vezetője Bolcsik Zoltán dandártábornok, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője. A speciális nyomozócsoport kizárólagos feladatául kapta az elkövetéssel összefüggésbe hozható személyek tartózkodási helyének felkutatását. A célkörözési alosztályt, ahol az öt fejvadász dolgozik, a régóta eredménytelenül keresett személyek felkutatására hozták létre néhány évvel ezelőtt. A fejvadászoknak nincsenek speciális felszereléseik, a móri ügyben a nyomozás vezetőitől neveket, címeket kapnak, melyeket ellenőrizniük kell.

A móri pénzintézetben csütörtökön a déli órákban ismeretlen tettesek hat ember lelőttek, kettőt életveszélyesen megsebesítettek. Az egyik sérült csütörtök este meghalt a kórházban. Több ezer rendőr vesz részt a tettesek felkutatásában. A rendőrség a bankrablással a budapesti születésű 24 éves Farkas Róbertet, valamint a 28 éves nagykanizsai Horváth Szilárdot hozza összefüggésbe. A nyomravezetőnek az ORFK vezetője kivételesen magas, 10 millió forintos jutalmat ajánlott fel.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Korábban:

Bankrablás Móron - hét halálos áldozat