Teljesen ellentmondásosak a szemtanúk által adott személyleírások a móri bankrablással kapcsolatban. Abban mindenki egyetért, hogy két baseballsapkás fiatalembert látott, de a többi információban sok az eltérés. Kovács Lajos, az ORFK ezredese az [origo]-nak elmondta: Horváth Szilárdon és Farkas Róberten kívül mások is összefüggésbe hozhatók a  bűncselekménnyel. Ezt bizonyíthatja  az az információ is, hogy Farkas Róbertnek a tett elkövetésének időpontjára alibije van.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. elmondása szerint a rendőrség olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint a csütörtöki móri rablógyilkossággal összefüggésbe hozott Farkas Róbert a bűncselekmény idején esetleg Szlovákiában tartózkodott. Ezt csak akkor tudnák tisztázni, ha az érintett jelentkezne a rendőrségen. Garamvölgyi az önként jelentkező Horváth Szilárddal kapcsolatban elmondta, őt egyelőre tanúként, nem gyanúsítottként hallgatják ki.

A csütörtöki móri vérengzés óta még mindig tart a bank környékén tartózkodók meghallgatása. A szemtanúk ellentmondásosan nyilatkoznak arról, hogy néztek ki a tettesek, ugyanakkor az eléjük tett fotók alapján többen is felismerték Horváth Szilárdot és Farkas Róbertet, akiket a rendőrség még a vérengzés napján összefüggésbe hozott a móri bankrablással. "Rajtuk kívül is vannak olyan személyek, akik összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel, de ők vannak a legmagasabb szinten, azt a bűnözőcsoportot kell elsődlegesen ellenőrizni, melynek ők ketten a tagjai" - mondta az [origo]-nak Kovács Lajos, az ORFK ezredese.

A szemtanúk meghallgatása még tart, de egyelőre nincs harmadik személy, akit keresnénk - mondta Garamvölgyi László. Ugyan három különböző arcról készült rajz van a rendőröknél, a bűncselekménnyel kapcsolatosan két bűnözőt keresnek, ugyanis mindegyik szemtanú két baseballsapkás férfit látott - nyilatkozta Erdélyi Csaba rendőr alezredes, a Fejér megyei rendőrség közbiztonsági igazgatója.

A móri bankrablással összefüggésbe hozott egyik férfi, Horváth Szilárd hétfőn hajnalban feladta magát a Venyige utcai börtönben. Horváthot, aki tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményhez, ma hallgatja ki a rendőrség. A bankrablással szintén összefüggésbe hozott Farkas Róbertet továbbra is nagy erőkkel keresik.

A csütörtöki móri bankrablásban hét ember meghalt, egy pedig életveszélyesen megsérült. A rablógyilkosok - akiket a rendőrök még mindig keresnek - állítólag 8,2 milliót zsákmányoltak.

Korábban:

Alsónadrágban adta fel magát Horváth Szilárd

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról

Fórum:

Hat halott egy móri bankrablásnál