Több százan búcsúztatták az egyik móri áldozatot

Szerdán kísérték utolsó útjára a móri bankrablás egyik áldozatát. A temetésen több százan vettek részt. Az áldozatokat külön-külön, családjuk kívánsága szerint búcsúztatják. Közös megemlékezést pénteken tartanak Móron, amikor Mádl Ferenc köztársasági elnök emlékezik a véres bankrablás áldozataira.

Több százan kísérték utolsó útjára szerdán a móri Kálvária temetőben a múlt hét csütörtöki fegyveres bankrablás egyik áldozatát. A brutális támadásban elhunytakat a családok akaratának megfelelően eltérő időpontban, lakóhelyükön - Móron, Súron és Szabadbattyánban - helyezik örök nyugalomra.

Pénteken a móri Kapucinus téren közös búcsúztatáson Mádl Ferenc köztársasági elnök a város lakóival és a hozzátartozókkal együtt emlékezik a szörnyű bűntényben életüket vesztettekre.

Az áldozatok családtagjai arra kérik a sajtó munkatársait, hogy tartsák tiszteletben gyászukat, s a temetési szertartásnak ne adjanak nyilvánosságot, s főképp ne használjanak kamerát és fényképezőgépet.

A móri Erste Bankban múlt hét csütörtökön történt fegyveres rablás során heten vesztették életüket. Hatan a helyszínen meghaltak, egy férfi a kórházba szállítás után hunyt el Budapesten, egy fiatalasszony életéért pedig a székesfehérvári Szent György Kórházban küzdenek az orvosok.

Ajánlat:

Túllépett a nyomozás Horváth Szilárdon

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról