Továbbra sem sikerült megegyeznie a fővárosnak és az államot képviselő Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának az Erzsébet tér sorsáról. A főváros ragaszkodik hozzá, hogy a szerződésben foglaltak szerint, a beruházást teljesen befejezve adja át az állam, ezért május 16-án kiküldte az első kötbér számlát.

Kiállította és elküldte az első, 30 ezer dolláros ( kürölbelül 7,8 millió forintos) kötbér számlát a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának a Főpolgármesteri Hivatal. A főváros és az állam között létrejött szerződés alapján a fővárost április 15. óta napi 1000 dolláros kötbér illeti meg, bár a minisztériumnak erről más a véleménye. A minisztérium elküldte a városházára a használatbavételi engedélyt. A főváros szerint viszont ez az engedély csupán a létesítmény bizonyos részeiről szól, hiszen a konferenciaterem és az üzlethelyiségek nem készültek el. A főváros ragaszkodik hozzá, hogy a beruházást teljesen fejezze be az állam.

Tóth Sándor, a Városháza főpolgármester-helyettesi irodájának vezetője csütörtökön azt mondta az [origo]-nak, hogy jelenleg nem folyik tárgyalás az Erzsébet tér helyzetének rendezéséről. - Remélhetőleg az új kormány megalakulása után az illetékes miniszter megkeresi majd a fővárost és megtaláljuk a módját, hogy a szerződést módosítsák és végleges egyezségre jussunk - mondta Tóth.

Bár a tárca március végén ünnepélyesen átadta a parkot a közönségnek, azt hamarosan újra bekerítették, és a járókelők azóta sem vehették birtokba.

Korábban:

Milliós kötbér az Erzsébet téri késés miatt

A minisztérium tovább egyeztetne az Erzsébet térről