Csak az ál-Whiskys ismeri el, hogy megütötte Simont

Az elmúlt napokban rengeteg tanút hallgatott ki az Ügyészségi Nyomozóhivatal Simon Tibor halálával kapcsolatban. Az előzetesben lévő négy gyanúsított egyike, a Whiskys-hasonmás beismerte, hogy többször is megütötte Simont, a többiek tagadják, hogy részt vettek volna Simon megverésében - mondta az [origo]-nak az egyik gyanúsított ügyvédje, Magyar György.

Simon Tibor április 21-i megverésével kapcsolatban négy férfi van előzetesben, őket újra és újra kihallgatják, a tanúk pedig folyamatosan hallgatják meg az Ügyészségi Nyomozóhivatalnál. Az a rendőr, aki biztonsági őrként dolgozott a Mammut 2-ben található szórakozóhelyen, állítja, hogy ő nem vett részt Simon megverésében - mondta az [origo]-nak a férfi ügyvédje, Magyar György. A férfi azt mondta az április 21-i estéről, hogy két vendégkör veszett össze a szórakozóhelyen, és a biztonsági őrök megpróbálták szétválasztani őket, de a Whiskys-hasonmásként elhíresült fiatalember többször is nagy ütéseket vitt be Simonnak. A Whiskysre emlékeztető férfi ezt elismerte, bevallotta, hogy a szórakozóhelyen és az utcán is megütötte Simont.

A Simon Tiborról készült orvos szakértői vélemény megállapította, hogy Simon testén nincs rúgásnyom, ez azt bizonyítja - Magyar szerint - , hogy nem mondtak igazat azok a szemtanúk, akik azt állították, hogy a biztonsági őrök a földön fekvő Simont megrugdosták. Emellett az orvos szakértői vélemény alátámasztotta azt is, hogy nem ütötték viperával Simont - mondta Magyar György.

Az Ügyészségi Nyomozóhivatal munkája várhatóan szembesítésekkel, további kihallgatásokkal folytatódik, és még mindig keresik azt az arab származású férfit, aki szintén érintett lehet az ügyben. Valószínű, hogy további szereplői is lesznek a bűncselekménynek - mondta Magyar György.

Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót, a Matáv-Sopron vezetőedzőjét április 21-én egy szórakozóhelyen kitört verekedés után koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de belehalt sérüléseibe.

Korábban:

Egyetlen rúgásnyom sincs Simon testén

Előzetesben a Simon-ügy negyedik gyanúsítottja