Újságíróra támadt Orbán apja

A távozó miniszterelnök apja, Orbán Győző széttörte a Magyar Hírlap fotósának fényképezőgépét. Orbán Viktor édesapja így akadályozta meg, hogy képek készüljenek gánti bányájáról. Az újságíró rongálásért feljelenti idősebb Orbán Győzőt, aki azt üzente, nem hajlandó nyilatkozni az ügyről.

A Magyar Hírlap munkatársaitól megtudtuk, hogy Orbán Viktor édesapja elvette és a földhöz vágta a Magyar Hírlap fotóriporterének fényképezőgépét. A Hírlap munkatársa Orbán Győző gánti bányájának telephelyét fotózta. Dezső Tamás fotóriporter a kerítésen kívülről fényképezte az épületet, amikor Orbán felháborodva a kerítés túloldaláról hozzá lépett, és erélyesen tiltakozni kezdett. Dezső kijelentette, hogy közterületen tartózkodik, ezért joga van fényképek készítésére. A vita Orbán Győző váratlan tettével végződött: kikapta a gépet a fotóriporter kezéből, és a földhöz vágta. A Nikon F 100-as típusú, egymillió forint értékű készülék menthetetlenül megrongálódott.

Az újságírók kihívták a rendőrséget, majd elindultak a bicskei kapitányságra feljelentést tenni. Orbán Győző munkatársán keresztül azt üzente: nem hajlandó nyilatkozni az ügyről. Orbán Győző korábban sem vette szívesen a sajtó közeledését. Másfél éve kijelentette, csak akkor nyilatkozik, ha az újságíró előtte nagyobb összeget utal át jótékonysági célokra.

Orbán Viktor édesapja a család bányavállalkozásai kapcsán került a figyelem középpontjába. A család érdekeltségébe tartozó, gánti székhelyű Dolomit Kft. jelentős megrendeléseket kapott a Dunaferrtől, miközben a dunaújvárosi vállalatnak már volt szerződése egy másik céggel a munka elvégzésére. Több, gazdasági visszaélésekre utaló vád is elhangzott az utóbbi években a Dolomit Kft.-vel kapcsolatban, de bíróság előtt senki sem bizonyította ezeket.

A hírlapos újságírók cikksorozatukat akarták folytatni, amely szerint Orbán Győző bányájából viszik a követ Székesfehervár környéki útépítésekhez, holott közelebb is vannak dolomitbányák, ahonnan sokkal olcsóbban lehetne venni a dolomit.   

Kis Zoltántól, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesétől megtudtuk, hogy a szerkesztőség tagjai megdöbbentek az eset hallatán, de nem kommentálják a történteket, hogy ne befolyásolják a rendőrség munkáját. Ha Dezső Tamás kártérítési igénnyel lép fel, jogi képviseletét ellátja a szerkesztőség.

Fórum:

Orbán apja földhöz vágta egy hírlapos gépét

Orbán apja földhoz vágta egy hírlapos gépétOrbán apja földhoz vágta egy hírlapos gépét