Tinédzser zsarolók Bodrogkisfaludon

Zsarolás bűntettének alapos gyanújával eljárást indított a Szerencsi Rendőrkapitányság tokaji rendőrőrse három, egy 14, egy 15 és egy 16 éves korú bodrogkisfaludi fiú ellen.

A fiatalkorúak május 8-án egy kézzel írott levélben arra szólítottak fel egy tehetősebb helyi lakost, hogy meghatározott időben helyezzen el 60 ezer forintot a település külterületén lévő helyen, ennek megtagadása estén sértő és megalázó híreket fognak terjeszteni róla lakókörnyezetében. A felszólított férfi a zsarolási szándékot jelezte a rendőrségnek, és a hatósággal együttműködve, a kijelölt területen és időpontban elhelyezte a 60 ezer forintot. A megadott időpontban készenlétben álló rendőrök megvárták, míg a zsarolók megjelentek a helyszínen, és egyikük kivette a megjelölt hordóból a pénzes csomagot.

A fiatal bűnözők, észrevéve a rendőrök jelenlétét, futásnak eredtek, ám rövid ideig tartó üldözés után elfogták őket. A bodrogkisfaludi kiskorú zsarolók előállításuk után beismerő vallomást tettek, kihallgatásuk után elengedték őket, így szabadlábon védekezhetnek.