Büntetőfeljelentés a Pannon Rádió ügyében

Újra csak egy műsor szól a Pannon Rádió frekvenciáján, miután a rádiót működtető Gidó Média Kft. beszüntette az új helyszínről sugárzott adást. Gidófalvi Attila ezzel a gesztussal próbál jobb tárgyalási pozíciót felvenni a műsorát továbbra is sugárzó Bocskai Szabadegyetemért Alapítvánnyal szemben. Az alapítvány eközben feljelentést tett.

Pannon Rádió: megszűnt a párhuzamos adás

Nyolc napos párhuzamos adás után szombat délelőtt óta csak a korábbi, Szabadság téri stúdióban készített műsor hallható a Pannon Rádió frekvenciáján. Gidófalvi Attila, a rádiót működtető Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: azért kapcsolták le múlt péntek óta új helyen működő saját adójukat, mert azt remélik, hogy sikerül megállapodniuk a cégben 26 százalékkal rendelkező Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvánnyal és az megszünteti műsora sugárzását a hullámhosszon.

Hozzátette: pénteken már megkezdték az egyeztetést az alapítvány képviselőjével. Gidófalvi elmondta, hogy május 13-ával fizetés nélküli szabadságra küldte a Szabadság téri stúdió minden munkatársát, ezért nem tud semmiféle felelősséget vállalni az onnan azóta sugárzott műsorért.

Közölte azt is: a Hírközlési Felügyelet újabb 60 nappal meghosszabbította május 18-ig érvényes ideiglenes adóengedélyüket, így ha megszűnik a párhuzamos - a médiatörvénybe ütköző - sugárzás a frekvencián, az általa vezetett csapat elvben folytathatja a saját műsor készítését.

Az alapítvány közben feljelent

Szombaton Győri Béla, a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kurátora, a MIÉP szóvivője sajtótájékoztatón jelentette be: mint a Gidó Média Kft. egyik tulajdonosa, a Pannon Rádió frekvenciahasználata, telephelye és műsorszolgáltatása ügyében büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes, tettesek ellen.

Győri kijelentette: "A feljelentés a médiatörvény keretei közötti törvényes műsorszolgáltatási gyakorlatot, a jogsérelmet okozó ismeretlen tettes, tettesek büntetőjogi felelősségre vonását, a közéleti tisztaság megszilárdítását, a frekvenciagazdálkodás és műsorszolgáltatás hatósági ellenőrzését és az esetleges korrupciós összefonódások maradéktalan felszámolását hivatott szolgálni".

Az adó frekvenciáján május 10-től két adó sugároz. Az egyik a hagyományos Pannon Rádió, amelyet az alapítvány eredeti stábja készít, illetőleg Gidófalvi Attila, a kft. ügyvezető igazgatója elindított ugyanazon a frekvencián egy új adást. A hírközlési felügyelőség előbb 30 napra, majd pénteken újabb 60 napra adott sugárzási engedélyt azzal a feltétellel, hogy Gidófalvi Attila köteles megszüntetni az alapítványi stáb adójának sugárzását.

A Pannon Rádió és a MIÉP között szoros és baráti kapcsolat áll fenn, miután a Gidó Média Kft.-ben 26 százalékos tulajdonosi részaránnyal rendelkező Bocskai Alapítványt Csurka István, a párt elnöke alapította - mondta Győri.

Korábban:

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán