Nyomozás indult a gánti bányatulajdonos Orbán Győző ügyében, aki földhöz csapta a Magyar Hírlap munkatársának fényképezőgépét. A fotós közterületről fényképezte az ügyvezető miniszterelnök édesapjának bányáját.

Rongálás elkövetésének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el a bicskei rendőrkapitányság Dezső Tamásnak, a Magyar Hírlap fotóriporterének a bejelentése alapján - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A múlt héten pénteken a fotós a gánti kőbánya előtt, a kerítésen kívül, közterületről fotózott, mikor a fényképezőgépét elvette és földhöz vágta a bánya tulajdonosa, id. Orbán Győző, Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök édesapja. Tettlegességre nem került sor, személyi sérülés nem történt. Dezső Tamás anyagi kára azonban jelentős, mintegy egymillió forintra tehető, de a kár mértékét szakértők fogják megállapítani.

A rendőrség meghallgatta az érintetteket, a helyszíni szemlén rögzítették az eseményeket, s valószínűleg a jövő héten beidézik az elkövetőt és a károsultat is.

Korábban:

Újságíróra támadt Orbán apja

Fórum:

Orbán apja földhöz vágta egy hírlapos gépét