Összesen 9,654 milliárd forint sorsáról döntött a távozó Orbán-kormány - tudta meg a Népszabadság. A Deutsch Tamás vezette sporminisztériumban született tervek fedezetét már a Medgyessy-kormánynak kell megteremtenie.

Újabb összegek sorsáról határozott a leköszönő Orbán-kormány. Olyan tervekről döntöttek, amelyek a Deutsch Tamás vezette sporminisztériumban születtek, de a pénzügyi fedezetet már a Medgyessy-kormánynak kell megteremtenie a 2003-as és a 2004-es költségvetésben - írja a Népszabadság.

Összesen 9,564 milliárd forintra vállal kötelezettséget a kormány különböző hitelösszegekre, azok járulékaira és futamidőkre.

Százmillió forintot szánnak a felsőmocsoládi sportcsarnokra, melynek építését a lapnak úgy indokolták, hogy "nemzeti érdek". A Népstadion területén készülő Magyar Sport Házára 1,6 mililárd forintos hitel és járulékos költség az előirányzat. Ez többek közt a 2012-es olimpiai pályázat előkészítését szolgálja. 210 millióba kerül a Balatoni uszoda. Négymilliárdos kezességvállalással jár a Népstadion beléptetőrendszeréhez kapcsolódó projekt. A kötelezettségvállalást jelentő szerződést itt is, akárcsak a legtöbb terv esetében a Sportfólió Kht. hozhatja tető alá.

A Medgyessy-kormány leendő pénzügyminisztériumi államtitkára, Burány Sándor a Népszabadságnak megerősítette, hogy meg fogják vizsgálni az összes olyan kormánydöntést, amelyet az Orbán-kormány választási veresége után hoztak.

Korábban:

Tömeges felülvizsgálatot ígérnek Medgyessyék

Az új oktatási miniszter felülvizsgálja a tárca kifizetéseit

Az Orbán-kormány még 315 milliárd sorsát döntené el