Az olajtanú öccse, Ádám is csatlakozik ahhoz a tízmillió forintos kártérítési perhez, melyet többek között a belügyminiszter és a Legfőbb Ügyészség ellen indított Nógrádi Zsolt. A hamis vád miatt eljárás alá vont olajtanú azt nehezményezi, hogy az apja meggyilkolásának ügyében lehallgatott telefonbeszélgetéseket az ő ellene hamis vád bűntette miatt folyó eljárásban is felhasználták.

Nógrádi Zsolt öccse, Ádám is csatlakozik ahhoz a perhez, melyet az egykori olajbizottság koronatanúja tízmillió forintos, közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítése iránt indított a Fővárosi Bíróságon, többek között a belügyminiszter, a Legfőbb Ügyészség, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és az ORFK ellen. Nógrádi Ádám mint negyedrendű felperes lép be a perbe.

Az olajtanú ellen hamis vád miatt indítottak eljárást. A vádlott és társai törvénytelennek tartják, hogy az ügyész februárban benyújtott bírói engedélyhez kötött, részben telefonlehallgatás útján szerzett adatokat, amelyeket bizonyítékként kezel a bíróság.

A telefonlehallgatást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Nógrádi József meggyilkolása ügyében alkalmazta. A büntetőügy gyanúsítottja Nógrádi Ádám, Nógrádi Zsolt öccse. Nógrádi Zsolt és felperes társai szerint a két ügy, azaz a hamis vád és az emberölés nem azonos, ezért a nyilvánvalóan nem érintett személyekre vonatkozó adatokat haladéktalanul meg kell semmisíteni, és azokat nem lehet a továbbiakban felhasználni.

Az ügyben korábban feljelentést is tett Nógrádi Zsolt és ügyvédje, mert szerintük törvénytelenül használták fel ellene bizonyítékként azokat a lehallgatott telefonbeszélgetéseket, amelyeket egy másik büntetőügy - apja meggyilkolása miatt indított nyomozás során készítettek, melynek gyanúsítottja Nógrádi Ádám.

A feljelentés ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal megtagadta a nyomozást, majd az ezt kimondó határozat ellen panaszt nyújtott be az olajtanú, de a Legfőbb Ügyészség ezt elutasította. Utóbb, május 21-én a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal Nógrádi államtitoksértés és más bűncselekmények miatt Alberti Bálintné rendőr ezredes és társai ellen tett feljelentését illetékesség és hatáskör hiányában a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnak továbbította.

A hamis vád bűntette miatt Nógrádi Zsolt ellen indított perben előreláthatólag július 9-én születik ítélet.

Korábban:

Nógrádi Zsolt tiltakozik a lehallgatás miatt

Júliusban hirdetnek ítéletet a Nógrádi-ügyben

Perel a lehallgatások miatt Nógrádi Zsolt

Nógrádi Zsolt feljelentést tett a lehallgatások miatt