Kiürül a falu meccs idején

Deutsch Tamás, az Ifjúsági és Sportminisztérium távozó vezetője csütörtökön megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját. Deutsch elmondta, hogy a kistelepüléseknek is lehetőséget kell kapniuk a fejlődésre, ez a magyarázata annak, hogy a kormány százmillió forintot hagyott jóvá a felsőmocsoládi sportcsarnok megépítésére.

Sajtótájékoztatón búcsúzott el Deutsch Tamás sportminiszter csütörtökön. Az újságírók, akik sisakban megnézték az épülő Budapest Sportcsarnokot, elsősorban a legutóbbi kormányülésen született döntésről kérdezték Deutschot. A kormány a héten 9,5 milliárdos sportberuházásról döntött, százmillió forintot hagyott jóvá a felsőmocsoládi sportcsarnok megépítésére.A Deutsch Tamás vezette sportminisztéirumban született tervek fedezetét már a Medgyessy-kormánynak kell megteremtenie.

Deutsch Tamás elmondta, hogy nem tartja szükségesnek a magyarázkodást. "Felsőmocsoládon is élnek emberek"- mondta. Szükségük van sportlétesítményre, és a segítségével fejlődni tud a falusi turizmus is - tette hozzá. Az [origo] további kérdésére Deutsch azt felelte, hogy az ilyen kis települések is lehetőséget kapnak a fejlődésre, a kitörésre.

Az ISM-től az elmúlt négy évben összesen 641 település kapott támogatást sportlétesítmény építésére, fejlesztésére. Takács Imre államtitkár elmondta, hogy ezek közel fele 500-1500 fős település. Az országban ezernél is több olyan település van, ahol ezernél kevesebb ember él. Becslésük szerint közülük 200 biztosan kapott támogatást.

Felsőmocsolád polgármesterétől Csernyák Jánostól megtudtuk, hogy nagyerővel nekiláttak a csarnok tervezésének, ami reményeik szerint a jövő év őszére el is készül. Jelenleg folyik a csarnok helyszínének kiválasztása.

Miután a falu közel van Kaposvárhoz és a Balatonhoz, a csarnok turisztikai vonzerejét is ki szeretnék használni. A polgármester elmondta, hogy a sportlétesítményt tömegsportra, iskolai testnevelésre (ami 95 gyereket érint) is használnák, és munkahelyteremtő lehetőséget is adna. A csarnok 100-200 fős nézősereg befogadására lesz alkalmas, így kiürülhet a falu, ha meccs van.

Korábban:

Százmilliós csarnok az ötszáz lelkes Felsőmocsoládnak

9,5 milliárdos sportberuházásról döntött a kormány