Nincs nyomozás a MIÉP-panaszok ügyében

Bűncselekmény hiányában megtagadta a rendőrség a nyomozást a MIÉP-feljelentés ügyében. Csurka István pártelnök áprilisban, az országgyűlési választások után tett feljelentést, mert úgy vélte, több száz esetben bizonyíthatóan csalás, kampánycsend-sértés történt a voksolás során, így az eredmény elfogadhatatlan.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást a MIÉP 565 rendbeli, a választás rendje elleni bűncselekmény miatt tett feljelentése ügyében. "A Magyar Igazság és Élet Pártja az írásbeliség híve, még nem kaptuk meg az ORFK értesítését" - reagált a hírre Győri Béla, a MIÉP szóvivője csütörtökön.

Csurka István, a MIÉP elnöke a parlamenti választások második fordulóját követő napon, április 22-én sajtótájékoztatón közölte, hogy pártja feljelentést tett, mert pártja elfogadhatatlannak tartja azt a választási eredményt, amelyik ennyi bizonyított csalás, kampánycsend-sértés, a választópolgárok gulyással és pálinkával való befolyásolása és ennyi visszásság, erőszak következtében született meg.

A szóvivő közölte: a határozat kézhezvétele és tanulmányozása után döntenek arról, hogy élnek-e panasszal az ORFK döntése ellen.

Korábban:

MIÉP-feljelentés a választási csalás miatt