Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök csütörtökön szinte egész nap a Sándor-palotában lesz: sajtótájékoztatót tart, majd kitünteti a palota felújításában részt vevő építészeket, este pedig fogadást ad. Orbán még a ciklus közepén azt tervezte, hogy a felújított épületbe költözik. Medgyessy Péter kijelölt kormányfő azonban már előre elutasította a lehetőséget, ugyanakkor mindketten megnyitnák a nagyközönség előtt a palotát.

Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tart a Sándor-palotában, délután kitünteti a palota építésében közreműködő építészeket, művészettörténészeket, építőket, hat órától pedig a palotában fogadja a diplomáciai testületek képviselőit.

Sikeres választási szereplés esetén Orbán Viktor hivatala a 2,2 milliárd forintból felújított Sándor-palotába költözött volna, a kijelölt miniszterelnök, Medgyessy Péter azonban már a választások előtt elutasította ezt a lehetőséget.

Az MSZP kormányfői rezidencia helyett egy mindenki számára nyitott épületnek képzeli el a Sándor-palotát. Így a tervek szerint például múzeumként szolgálhatna az épület. Ugyanakkor szakemberek szerint az épület túl értékes ahhoz, hogy múzeumként működjön, kitéve a lehetséges rongálásnak. A Sándor-palota ajtajait ugyanis egy kiló laparany borítja, a műmárvány falakat hernyóselyem kárpittal vonták be.

A szocialista terveknek megfelelően az Orbán-kormány utolsó, szerdai ülését követően Borókai Gábor kormányszóvivő bejlentette: egy olyan határozat meghozatalát tervezi a leköszönő kormány, amelynek értelmében egy bizonyos időszakra megnyitják a Sándor-palotát a nagy nyilvánosság előtt - közölte Borókai szerdán.

Korábban:

Orbánék megnyitnák a Sándor-palotát