Torgyán újból elnök akar lenni

Torgyán József indul a pártelnöki posztért a Független Kisgazdapárt (FKGP) június 15-i nagyválasztmányi ülésén. A pénzhiány miatt felmondanak minden alkalmazottnak, és elhagyják a székházat.

Az FKGP-elnök az országos elnökség tanácskozását követő sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten elmondta: a megyei elnökök részvételével kibővített testület egyhangúlag jóváhagyta azt a kérését, hogy az elnökválasztás titkos legyen, szemben a jelenleg érvényes alapszabállyal, amely nyílt voksolást ír elő. Közölte: az elnökség azt is jóváhagyta, hogy magához vonta a főtitkári és a pártfőügyészi jogosítványokat.

Bejelentette, az állami támogatás hiánya miatt száz fizetett állást megszüntetett, és a kisgazdapárt vezetői a jövőben csak társadalmi munkában végezhetik feladatukat. A politikus szólt arról is, hogy a nagyválasztmányi ülést követőn június 16-a és 30-a között le kell bonyolítani a Belgrád rakparti székház kiürítését, hogy megteremtsék az olcsó működés lehetőségét. Megjegyezte, az országos elnökség ülésén arra kapott felhatalmazást, hogy az eredeti szándéknak megfelelően 2003. december 31-éig gondoskodjon a székházra felvett kölcsön visszafizetésének biztosításáról.

Torgyán József hangsúlyozta: az FKGP helyzete a választások után stabilizálódik. Kisgazdapárt volt, van és lesz, készül az önkormányzati választásokra - jelentette ki Torgyán József.