Berkecz Mária, a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában lévő Millenáris Kht. távozó vezetője 60 millió forint bánatpénzt kap - írja a Népszava. Az új vezető az Országimázs Központtól érkezik, ahol már több milliárd sorsáról döntött.

A Millenáris Kht. éléről közös megegyezéssel távozó Berkecz Mária a Népszava információi szerint 60 millió forintot vehetett fel bánatpénzként. A Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában lévő Kht. új vezetője az Országimázs Központ volt osztályvezetője, Nagy Bernadett lett.

A lap arról is beszámol, hogy még nincs írásos terv annak a 2 (más források szerint 2,7) milliárd forintnak a sorsáról, amelyet a Millenáris Kht. számára adott a kormány ezen a héten.

A Kht. május 18-án kinevezett új vezetője 1999-ben tagja volt két bírálóbizottságnak. Ezek egyikének feladata a miniszterelnök és a kormánytagok szereplésinek videós dokumentálása és ennek tárolása. Ezt a tendert az Ezüsthajtó Kft. nyerte, a második pályázat nyertese pedig a Happy End Kft. lett. Havi hárommillió forintért a kormányzati kommunikatív feladatok külső munkáit végezték.

A 4,2 milliárd forintos imázspályázat döntnökei között is szerepelt Nagy Bernadett. Itt is a Happy End nyert. Nagy korábban a miniszterelnökség kommunikációs államtitkárságának osztályvezetője volt. Ő volt a főszervezője az augusztus 20-ai egész napos rendezvényeknek 2000-ben.

Korábban:

Az Országimázs Központ volt munkatársa a Millenáris Park élén