Közlekedés - péntek

Forgalomkorlátozások

Buda

A Bartók Béla úton újabb sávlezárások lassítják a közlekedést a Karolina útnál, a Bocskai útnál és a Lágymányosi utcánál. A Szent Gellért téren és a Kemenes utcánál kikapcsolták a jelzőlámpákat a forgalmat rendőrök irányítják ma 19 óráig. A Szabadság hídra kanyarodó sávot lezárták, helyette a mellette lévő sávból lehet felhajtani a hídra. Az Erzsébet híd felé csak egy sáv maradt. A Bartók Béla úton a Kosztolányi Dezső tér után mindkét irányban csak a villamos-pályán lehet hajtani. A Móricz Zsigmond körtéren az íves házak előtti részre csak az építési és a célforgalom hajthat be.

A Budakeszi úton az Irén utca és a Jánoshegyi út között irányonként egy-egy szűkített sávban közlekedhetnek.

A Gábor Áron utcában az Orló utca után a lefelé vezető oldalt felbontották.

A Retek utcát a Káplár utca és a Fillér utca között útépítés miatt lezárták.

A Trombitás utat a Garas utcától a Pasaréti útig egyirányúsították.

A Bécsi úton a Pomázi út közelében irányonként csak egy szűk sáv járható. A kifelé tartók a Bojtár utcánál számítsanak arra, hogy a benzinkúthoz nem tudnak balra bekanyarodni.

Pest

A Róbert Károly körutat a Hungária körúttal összekötő felüljárón felújítás miatt lezárták a Thököly út felé vezető oldalt. A forgalmat a másik oldalra terelik át, ahol a Thököly út felé két szűk sávon a villamos pályát kétszer keresztezve, jelzőlámpa irányítása mellett haladhat a forgalom. Az Árpád híd felé csak egy széles sávban lehet közlekedni. A torlódások miatt az autóbusszal utazók is számítsanak hosszabb menetidőre, egyedül az 1-es villamos jár fennakadások nélkül. Torlódás van a Hungária körút mellett a Thököly, a Szentendrei és a Kőbányai úton is.

A Felvonulási téren a Műcsarnok és a Damjanich utca közötti részen tilos megállni május 27-én éjfélig rendezvény miatt.

A VI. kerületben, a Liszt Ferenc téren lévő parkolót és a Dohnányi Ernő utcát vasárnap 18 óráig lezárták rendezvény miatt.

A VIII. kerületben a Szentkirályi utcában, a Krúdy Gyula utcában és a Mária utcában cserélik a gázvezetéket, ezért útszűkületre számítsanak. A táblákkal jelzett szakaszokon tilos megállni.

A 6-os főút fővárosi szakaszán a Növény utca és a Háros utcai felüljáró között a befelé vezető külső sávot több szakaszon is elkerítették a járműforgalom elől.

A XIII. kerületben a Pannónia utcában a Vág utca és a Gogol utca között csak a fél útpálya járható.

Traffipax

A fővárosban péntek délután a Fogarasi úton traffipaxoznak.

Vidéki utak

Sopronnál és Hegyeshalomnál a személyautóval kilépők fél, Záhonynál a belépő személyautósok egy óra várakozásra számíthatnak.

Az M0-s autóúton a 21-25-ös km között az M5-ös irányába javítják a burkolatot. A forgalmat az M1-es felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy sáv járható.

Az M7-es autópályán zárva a szabadbattyáni, az agárdi és a kápolnásnyéki csomópont. Az M3-as autópálya 84-es és 81-es km-e között a főváros felé vezető oldalon irányonként egy sávon haladnak az autók.

Az M5autópályán a gyáli csomópontnál lezárták a belső sávot.

A 3-as főúton Emődnél aszfaltoznak. Jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 4-es főúton Törökszentmiklóson a 121-es km-kőnél csomópont épül, Fegyvernek és Kisújszállás között kátyúznak, Hajdúhadház közelében burkolatjavítás, Újfehértónál útcsatlakozás kialakítása, Székely és Berkesz között pedig aszfaltozás miatt kerítettek el egy-egy sávot.

Az 5-ös főúton ma Kistelken a körforgalmú csomópontban 14.00-től 19.00-ig félpályás útlezérás és rendőri forgalomirányítás lesz.

A 7-es főúton Becsehelynél egy tegnapi balesetben megrongálódott a burkolat. A helyreállítást ma megkezdik, félpályás lezárás mellett jelzőőrök irányítják a forgalmat. Torlódásokra kell számítani. Fonyód-Alsóbélatelepen, Balatonfenyves és balatonmária fürdő között aszfaltozás miatt mid két oldalon útszűkület lassítja a forgalmat.

A 8-as főúton Székesfehérvár határában a 12-es km után és Inotánál a 22-es km környékén 1-1 sávot lezárnak. Kislődnél burkolatjavítás, a 82-es km-nél az ajkai elágazásnál hídjavítás, a vasvári vasúti felüljárón fenntartási munka miatt zárták le a fél útpályát.