Az Országimázs Központ május 31-i hatállyal felmond szerződéses munkatársainak. A központ sajtófőnöke elmondta az [origo]-nak, hogy lezárják az összes általuk kötött szerződést, ennek keretében a külsős munkatársakét is. SZDSZ-es és MSZP-s politikusok korábban azt mondták: kormányra kerülésük esetén megszüntetik az Országimázs Központot.

Az Országimázs Központ május 31-i hatállyal felmond a szerződéses munkatársaknak - mondta el az [origo]-nak Kertész Viktória, az OK sajtófőnöke, majd hozzátette: a hivatal készül a felszámolásra, ennek keretében lezárják az összes általuk kötött szerződést, így a külsős munkatársakét is.

A dolgozóknak kéthetes felmondási időt biztosítanak, e szerint tehát még június 15-ig végezheti a munkáját az érintett 12 fő. A sajtófőnök elmondta, hogy összesen 16-an dolgoznak az OK-ban, ebből négy fő köztisztviselőként. Őket ezen szerződések felmondása nem érinti.

Lapunk azok miatt a sajtóértesülések miatt kereste meg az Országimázs Központot, amelyek szerint május 15-i hatállyal felmondtak a szerződéses munkatársaknak, akiknek már az e-mailjük sem működik.

Az imázsközpont amúgy még egy rendezvény szervezésében működik közre. Május 26-án vasárnap, a honvédelmi minisztériummal közösen szervezik a hősök napja alkalmából tartandó rendezvényt a Hősök terén. A sajtófőnök tájékoztatása szerint a központ idei költségvetéséből az első öt hónapnak megfelelő időarányos részt használta fel, pontosabb összeget a jövő hétre, a zárás elkészülte utánra ígért.

A szocialisták ellenzékként sokat bírálták a Miniszterelnöki Hivatal keretén belül működő Országimázs Központot. Mind az SZDSZ, mind az MSZP úgy tartotta, hogy az OK tevékenységével az Orbán-kormány közpénzen folytatott kormánypropagandát, és sok milliárd forintot felesleges célokra pazarol el. A központ működését főleg Fidesz közelinek tartott cégek, a Happy End és Ezüsthajó Kft.-vel kötött szerződéseik miatt kritizálták.

A szocialisták kezdeményezésére még parlamenti vitanapot is rendeztek az imázsközpont tevékenységéről. Ezenkívül parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is szorgalmazta az akkori ellenzék, azonban ezt a kormánypárti többség nem engedte. Az SZDSZ nyíltan kijelentette, hogy kormányra kerülésük esetén megszüntetnék a jelenlegi keretek között működő Országimázs Központot, és hasonlóan nyilatkozott a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszteri poszt várományosa, a szocialista Kiss Elemér is.

Korábban:

Imázsközpont: készül a leltár

Hallgat az Országimázs Központ