Nem hajlandó hazugságvizsgálatra Horváth

A móri vérengzéssel összefüggésbe hozott Horváth Szilárd nem hajlandó alávetni magát hazugságvizsgálatnak, sőt milliós kártérítési igénnyel fordul a rendőrséghez. A móri nyomozás egyre több szálon fut, Farkas Róbert holléte továbbra is ismeretlen a rendőrség előtt.

A móri vérengzéssel összefüggésbe hozott Horváth Szilárd továbbra is az Aradi utcában, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán van, itt próbálták hazugságvizsgálatnak is alávetni, de ezt egyelőre megtagadta. "Az is információ, ha nem hajlandó a hazugságvizsgálatra" - mondta az [origo]-nak Kovács Lajos, a nyomozás egyik vezetője. A hazugságvizsgálatot csak akkor végezhetik el, ha ebbe Horváth Szilárd beleegyezik, a vizsgálaton pedig csak ő és a vizsgálatot végző szakember lehet jelen.

A feltételezett tettesekről készült fantomképek közzététele után néhány száz bejelentés érkezett a rendőrséghez, a bejelentések pontos számát azért nem tudják, mert különböző helyekre (ORFK, Fejér megyei rendőrség) és különböző csatornákon (telefonon, személyesen) jöttek. Az információk nagy része azzal kapcsolatos, hogy a fantomképekhez hasonlító fiatalembereket láttak az ország különböző pontjain - mondta az [origo]-nak Kovács Lajos, a nyomozás egyik vezetője. A rendőrség az összes bejelentést megvizsgálja. A móri nyomozás egyre több szálon fut, a bűncselekménnyel szintén összefüggésbe hozott Farkas Róbert holléte továbbra is ismeretlen a rendőrség előtt.

Horváth Szilárd élethossziglani megbélyegzése miatt több millió forintos kártérítést követel majd a rendőrségtől. A fiatalember szerint a rendőrség alaptalanul, minden bizonyíték nélkül hozta őt összefüggésbe a móri Erste Bankban történtekkel. A rendőrség egyelőre nem tud Hotváth kártérítési igényéről.

Korábban:

Száz bejelentés a móri támadókról

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról

Fórum:

Hat halott egy móri bankrablásnál