Szövetség a Nemzetért néven, Orbán Viktor leköszönő miniszterelnök vezetésével polgári kört alakított vasárnap Budapesten 16 jobboldali elkötelezettségű értelmiségi. Orbán szerint a mozgalmat az emberek többsége Hajrá Magyarországnak fogja nevezni.

"Az áprilisban megszületett tömegmozgalmat ezúttal nem kereszteltük el, a Szövetség a Nemzetért a már megalakult több mint ötezer polgári körhöz csatlakozik" - jelentette be Orbán Viktor. "A pártok felett álló, jobboldali  tömegmozgalmat az emberek nagy többsége Hajrá Magyarországnak fogja nevezni." - tette hozzá. A szervezetnek tagja többek között Makovecz Imre építész, és Martonyi János leköszönő külügyminiszter.

Orbán Viktor a Szövetség a Nemzetért egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy sikerüljön megteremteni a magyar nemzet másik nyilvánosságát. Ez szerinte azért is szükséges, hogy megvédjék a teljes magyar közszolgálatiságot az anyagi ellehetetlenedéstől, amely - mint mondta - a leendő kormány tervei alapján könnyen bekövetkezhet.  A nemzet másik nyilvánosságával kapcsolatos részletkérdésekkel a június 5-ére tervezett következő találkozóján foglalkozik a vasárnap alakult polgári kör.