Kutatnak a sorozatgyilkos áldozatai után

Miután a hét végén nem sikerült egyik meggyilkolt nő holttestét sem megtalálni, folytatódik a keresés Sz. Zoltán tanyája környékén. A balástyai férfi eddig három áldozatának holttestét mutatta meg a rendőröknek, de állítja: két további nőt is eltüntetett a környéken.

A balástyai sorozatgyilkos ezúttal egy szilvás mellett mutatott egy helyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol állítása szerint két éve elásott egy holttestet. A rendőrök egyelőre nem árulják el a nő személyazonosságát, de annyit lehet róla tudni, hogy helyi lakos.

Nem messze a gyümölcsöstől egy halastóban keresik az ötödik áldozat maradványait, aki szintén két éve tűnt el. A Magyar Hírlap információi szerint ő egy romániai vendégmunkás, akit az első hírek szerint autójával együtt lökött a vízbe a tettes. Ezt az eshetőséget már kizárták a rendőrök, hiszen radarok segítségével teljesen átvizsgálták a tómedret, és autóroncsnak nem jutottak a nyomára. A tóban napok óta kutatnak a búvárok, illetve a miskolci speciális mentők a női holttest után, ám munkájukat nehezíti, hogy a vastag iszap a legkisebb mozgásra is felkavarodik, így alig lehet látni valamit a mélyben. A lap úgy tudja, hogy Mancs, a mentők legismertebb kutyája már többször megjelölt egy bizonyos területet, ám ennek ellenére sem sikerült értékelhető nyomra bukkanni.

A rendőrség vasárnap délig folytatta a kutatást, és annak ellenére, hogy egyelőre semmilyen eredményt nem értek el, azt ígérik, addig dolgoznak a munkagépek, illetve a búvárok, amíg nincsenek meg a holttestek.

Nagy kérdés, hogy Sz. Zoltán miért végzett a két nővel, hiszen a korábban megtalált három áldozat esetében egyértelmű volt az anyagi haszonszerzés lehetősége, ám ebben a két esetben ez nem áll fenn. A rendőrök most a motivációra is keresik a választ, hiszen ez talán közelebb viszi őket az öt gyilkosság közti összefüggés megtalálásához.

Mint korábban arról már beszámoltunk, Sz. Zoltán három helybeli nővel azért végzett, mert sok pénz megszerzését remélte a gyilkosságoktól. A 34 éves férfi egyébként azt állítja, hogy volt egy társa is a gyilkosságokban, aki időközben meghalt. A rendőrök szerint nem bizonyítható, hogy ennek a férfinek bármi köze lett volna a bűnesetekhez, ezért nevét sem hozták nyilvánosságra. A nyomozók egyébként nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy az eddig bevallott öt gyilkosságon kívül még újabbakat ismer el a közeljövőben Sz. Zoltán.

Korábban:

Újabb holttest a balástyai erdőben