Az adóval kapcsolatos nyitott kérdések rendezésére tulajdonosi taggyűlést tart június 10-én a Pannon Rádiót üzemeltető Gidó Média Kft. - közölte hétfőn Gidófalvi Attila ügyvezető igazgató, aki elmondta: a zavartalan működés és a stabilitás érdekében a rádió jövőjét érintő kérdésekben szeretnének megállapodni a 26 százalékos tulajdonrészt birtokló Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvánnyal.

Gidófalvi Attila megerősítette, hogy egy héttel ezelőtt egyezséget ajánlott az alapítványnak: heti egy-két órában sugározhatja verses-zenés műsorát, ha a feleknek sikerül megegyezniük a Pannon működtetésével kapcsolatban, erre azonban mindmáig nem kaptak választ. Kérdésre válaszolva ugyanakkor kijelentette: a többségi tulajdonosoknak nem áll szándékukban ajánlatot tenni arra, hogy kivásárolják az alapítványt a cégből.

Gidófalvi Attila - maga mögött tudva a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kivételével a Gidó Média összes többi tulajdonosát - május 10-én költöztette el eredeti helyéről adóját és stúdióját az ehhez szükséges engedélyek birtokában, és még aznap megkezdte saját műsora sugárzását. Nyolc napon át párhuzamosan sugárzott a régi és az új stúdió, illetve adó, majd Gidófalvi Attila a médiatörvény megsértésének további elkerülése érdekében kilenc napja leállította saját adását.

A Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány ugyanezen a napon a Pannon Rádió frekvenciahasználata, telephelye és műsorszolgáltatása ügyében büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes, tettesek ellen. Az Országos Rádió és Televízió Testület május 21-én a Pannon Rádiónál kialakult helyzet tisztázása érdekében államigazgatási eljárás megindításáról döntött. A grémium a hosszabb ideig két párhuzamos műsort sugárzó adót működtető Gidó Média Kft. tulajdonosainak meghallgatásával azt kívánja tisztázni, milyen műsorszerkezettel és mely stúdióból működik a rádió.

korábban:

Harc a Pannon Rádió frekvenciájáért

Törvénysértő a Pannon Rádió tulajdonosi szerkezete