Három gyilkos lehetett Móron

Elképzelhető, hogy a móri rablógyilkosságot nem két, hanem három ember követte el. A rendőrök komolyan számolnak ezzel a lehetőséggel, miután több jel utalhat erre. Például az, hogy ha egy elkövető az ajtóban állva küldte el az embereket, akkor a másik támadónak egyszerre két fegyvert kellett használnia.

A rendőrség számol azzal a lehetőséggel, hogy nem kettő, hanem három ember követte el a móri rablógyilkosságot - mondta dr. Kovács Lajos ezredes a Színes Mai Lapnak. A lap összeállításából kiderül: több jel is utal arra, hogy három elkövető lehetett. "Elképzelhető, hogy nem ketten, hanem hárman voltak a bankfiókban" - mondta az ezredes. Hozzátette, hogy olyan adatok is felmerültek a nyomozás során, amelyek megalapozzák azt a lehetőséget, hogy három tettest kell keresnie a rendőrségnek, de egyelőre ezt még biztosan állítani nem tudják.

A lap szombati számában közölt, a bankfiókról készült helyszínrajz alapján bűnügyekben jártas szakértő is megerősítette, hogy ha egy ember az ajtóban őrködött, akkor a bankban nem egy, hanem két másik elkövető végzett az áldozatokkal. A bankban két fegyvert használtak, az egyikben tárat is cseréltek. Szakértők szerint nem életszerű, hogy a két fegyvert egyszerre használta volna valaki. Egy ember - több szemtanú beszámolója szerint is - őrködött a bank ajtajánál, így a másik tettesnek kellett volna két fegyverből lőnie.

Öten akartak bemenni a bankba, a bűncselekmény alatt, és mind az ötüket elküldte az egyik tettes. Azonban különböző leírást adtak erről az emberről. A támadás után csak két embert láttak távozni, akik kulcsra zárták az ajtót maguk után. Ezek alapján annyi biztos, hogy két elkövető volt, de nem zárja ki, hogy akár hárman is lehettek. Az is elképzelhető, hogy a feltételezett harmadik tettes anéklül tudott távozni, hogy akár egyetlen szemtanú is látta volna - mondta dr. Kovács Lajos.

Korábban:

A rendőrök az ördöggel is megalkudnának a móri rablókért

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról

Fórum:

Hat halott egy móri bankrablásnál