Nem lesz vigalmi negyed Nyíregyházán

Visszavonta a türelmi zónáról hozott rendeletét a nyíregyházi önkormányzat közgyűlése, így a zóna létre sem jön. A zónát kijelölő rendeletet, amely júniusban lépett volna hatályba, csütörtökön vonta vissza a közgyűlés.

Visszavonta korábbi rendeletét egy vigalmi negyed létrehozásáról a nyíregyházi önkormányzat közgyűlése. Az önkormányzat a jogszabályban a város egyik külső részén, Butykatelepen jelölte ki a zónát. A butykatelepiek az első pillanattól tiltakoztak a tervezet miatt. Azt is fontolgatták, hogy leválnak Nyíregyházáról.

Lengyel Károly, a butykatelepiek szóvivője az [origo]-nak a döntés megszületése után elmondta: a butykatelepiek ismét bíznak Nyíregyháza vezetésében, ezért hamarosan feloszlatják a leválást előkészítő bizottságot. Lengyel szerint örömteli, hogy a képviselők felül tudták bírálni korábbi döntésüket, "ezzel a testület és a lakosság is nyert" - mondta.

Tukacs István, Nyíregyháza alpolgármestere korábban azt mondta: azért lehet visszavonni a vigalmi negyed létrehozásáról szóló rendeletet, mert a rendőrség intenzívebb ellenőrzései is rendet tudtak teremteni a városban, kiszorultak a prostituáltak Nyíregyházáról. Így már nincs szükség türelmi zónára sem.

Korábban:

Elzavarják a prostituáltakat Nyíregyházáról