Deutsch kihagyta lakását vagyonnyilatkozatából

Nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában Deutsch Tamás exminiszter a kormánytagként igénybevett, és tárcája által havi félmillió forintért bérelt II. kerületi lakást. A képviselőknek a vagyonbevallásukban be kell írniuk a fizetésükön kívüli juttatásokat is, mint például a mobiltelefon, gépkocsi használat vagy lakásbérlés.

Szerdán kiderült, hogy Deutsch Tamás volt sportminiszter egy 250 négyzetméteres lakást bérel, amiért a a közel 500 ezer forintos számlát az ISM állja. Deutsch 1999 óta lakott ebben a lakásban, azonban erről sem a 2001-es, sem a 2002-es vagyonnyilatkozatában nem számolt be. A képviselőknek a vagyonbevallásukban be kell írniuk a fizetésükön kívüli juttatásokat is, mint például a mobiltelefon, gépkocsi használat vagy lakásbérlés.

Ha egy képviselő vagy állampolgár bejelentést tesz, akkor a mentelmi bizottságnak eljárást kell indítania Deutsch Tamás ellen - mondta a bizottság szocialista elnöke, Géczi József. Ebben esetben felszólítanák, hogy pótolja a hiányzó adatokat. Mivel a vagyonnyilatkozat nem számít közokiratnak, így legfeljebb egy megrovás szintű szankció várhat a feledékeny képviselőkre - tette hozzá Géczi Lajos.

ajánlat:

Deutsch Tamás vagyonnyilatkozata