A Fidesz szerint bosszú-hadjárat zajlik

Deutsch Tamás élesen bírálta a Medgyessy-kormány első intézkedéseit szombati konferenciáján. Az Országimász Központnál és a Happy End-nél zajló vizsgálatokkal kapcsolatban azt mondta, hogy a kettejük kapcsolatát Medgyessy által 1996-ban kötött szerződésre alapozták, amelyet egy nemzetközi kommunikációs céggel kötöttek. Deutsch szerint a politikai tisztogatás a baloldal sajátja.

Ha a baloldal kerül hatalomra, akkor Magyarországon politikai tisztogatás, bosszúhadjárat és B-listázás következik - mondta Deutsch Tamás szombati konferenciáján. A Fidesz alelnöke az új kormány felállásával elkövetkezett személycseréket a Szent Bertalan éjszakájához hasonlította. Velük együtt határozatképes MSZMP KB ülést lehetne tartani - utalt az újonnan kinevezettek és a kormány tagjainak múltjára a fideszes politkus.

Az Országimázs Központnál és a Happy End Kft-nél zajló vizsgálatokkal kapcsolatban azt mondta, hogy akárki is vizsgálja meg kettejük között létrejött keretszerződést, érdemes összevetnie a hatmilliárd forint értékben Medgyessy Péter által 1996-ban kötött szerződéssel, amelyet Medgyessy egy nemzetközi kommunikációs céggel írt alá. Az OK és a Happy End közötti szerződés mintájául ugyanis ez a dokumentum szolgált - hangsúlyozta eutsch.

A szocialisták demokrácia-csomagja eddig soha nem látott tisztogatást hozott a magyar közigazgatásban - mondta Deutsch. Ezzel utalt a "lefejezett" a Külügy- és az Oktatási Minisztériumra, a Magyar Fejlesztési Bankra, az ÁPV Rt-ben bekövetkezett változásokra, valamint az Apeh-nél, az ORFK-án lezajlott személycserékre. Deutsch tudomása szerint több mint 200 köztisztviselő került a Miniszterelnöki Hivatal rendelkezési állományába. A leváltottak között volt olyan, akit a Horn-kormány idején neveztek ki, majd a polgári kormány a szaktudásuk miatt is számított rájuk, és ez vált Deutsch vélekedése szerint a legnagyobb bűnükké.

Az ÁPV Rt. elnöke úgy lépett hivatalába, hogy nem esett át a kötelező nemzetbiztonsági átvilágításon, ráadásul még a parlament illetékes bizottsága sem hallgatta meg - sorolta a további vélt törvénytelenségeket a Fidesz alelnöke. Ugyancsak sérelmezte, hogy az újonnan megnevezett közigazgatási államtitkárok úgy hoznak döntéseket, tartanak értekezletet, hogy még le sem tették hivatali esküjüket. A politikai tisztogatás súlyosan árt Magyarország nemzetközi megítélésének - hívta fel a figyelmet a politikus.

A Terror-házával kapcsolatban árulkodónak nevezteA Fidesz szerint , hogy a Medgyessy-kabinet már az első ülésén elutasította a Terror-háza múzeum hosszú távú biztonságos működését szolgáló közalapítványi bejegyzési kérelmét. Kritizálta a Nemzeti Színház új vezetőjének a pályáztatás nélküli kinevezését is. A kultúránál maradva Deutsch Tamás meggyőződésének adott hangot, hogy a kabinet csődbe szeretné juttatni a Magyar Televíziót, amelytől a kabinet megvonta a hitelfelvételt biztosító 12 milliárd forintnyi kötelezettségvállalást.