Személyi változások lesznek a honvédelmi tárca felső vezetésében, az érintetteket a jövő hét elején értesítik - mondta el Juhász Ferenc Tiszavasváriban szombaton. A miniszter az Orbán-kormány egyik politikai baklövésének nevezte a svéd Gripen típusú vadászgépek beszerzését.

A honvédelmi miniszter az önkormányzat meghívásának tett eleget, amikor szűkebb szülőföldjére látogatott. Juhász Ferenc az MSZP helyi irodájában találkozott a polgárokkal.

A Honvédelmi Minisztérium előtt álló feladatokat a miniszter június 10. után, állománygyűlésen ismerteti, várhatóan a miniszterelnök jelenlétében.

Juhász Ferenc megerősítette, hogy a hivatásos, professzionális haderő híve. Hozzátette: a fejlett európai országok is ebbe az irányba haladnak.

A miniszter az Orbán-kormány egyik politikai baklövésének nevezte a svéd Gripen típusú vadászgépek beszerzését. Közölte: az érvényes szerződések alapján azon lesznek, hogy a megállapodás szerinti ellentételezésben részt vevő térségek kijelölése ne baráti alapon történjen, ahogy arra a Fidesz-vezetés tett javaslatot, hanem a gazdasági érdeket és rászorultságot vegyék figyelembe.

Korábban:

Teljes vezérkarcserét hoz a kormányváltás