Megtagadta a nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Deutsch Tamás elleni feljelentés ügyében, a több büntetőeljárásban is érintett feljelentő azonban eltűnt, így egyelőre még megpanaszolható a határozat.

A több nyomozó hatóság által is körözött és különböző gazdasági bűncselekményekkel vádolt vállalkozó, Csernyi Csaba az év elején egy váci közjegyző előtt nyilatkozatot tett arról, hogy Deutsch Tamás egyebek mellett hamis vallomásra kényszerítette őt egy bizonyos ügyben. (A dokumentumban más vádak is állnak, az ügyészség az irat titkosságára való tekintettel azonban nem részletezte azt.) Ezt követően a dokumentum több szerkesztőséghez is eljutott, ám annak tartalma és Csernyi hiteltelensége miatt senki nem robbantotta ki az ügyet.

Végül Deutsch Tamás volt ifjúsági és sportminiszter egy sajtótájékoztatón beszélt a dokumentumról, miközben megfenyegette a lapokat és az elektronikus hírközlőket, hogy azt, aki nyilvánosságra hozza tartalmát, feljelenti. Majd ő maga tett hamis tanúzás miatt feljelentést az ügyészségen. Ezzel párhuzamosan Juszt László is a nyomozó hatóságokhoz fordult a dokumentumban leírtak miatt.

Az ügyészségi nyomozók május 22-én a nyomozás megszüntetéséről határoztak, és el is küldték a határozatot Csernyinek, aki ellen - egyebek miatt - már vádat emelt az egri és a kecskeméti ügyészség is. A férfi azonban ismeretlen helyen tartózkodik, ezért nem vette át az iratokat, noha annak birtokában panasszal élhetne. (Addig van panasznak helye, ameddig át nem veszi az értesítést, majd nyolc nap áll rendelkezésére a panaszhoz.)

Korábban:

Vizsgálják a Deutsch-ügy beadványait

Deutsch és Juszt bejelentett

Fórum:

Mit tartalmazhat a Deutsch-féle dokumentum?