Befejeződött a nyomozás Grespik balesete ügyében

A rendőrség vádemelési javaslattal elküldte a Grespik László által okozott autóbaleset ügyét a Fővárosi Főügyészségnek. A közigazgatási hivatal volt vezetője februárban okozott személyi sérüléses autóbalesetet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya befejezte a nyomozást a Grespik László által okozott baleset ügyében. Az ügyet vádemelési javaslattal megküldték a Fővárosi Főügyészségnek, amely dönt a vádemelésről.

A Fővárosi Közigazgatási Hivatal volt vezetője februárban okozott autóbalesetet Budapest I. kerületében. Grespik figyelmen kívül hagyott egy elsőbbségadás kötelező táblát, és hivatali autójával neki ütközött egy szabályosan közlekedő Fiatnak. A menesztett hivatalvezető felelősségét a helyszínen elismerte. A vétlen autó sofőrjét kórházba szállították, bordatörést szenvedett.

Grespik ellen közúti baleset gondatlan okozásának alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. Ilyen ügyekben általában pénzbüntetést szab ki a bíróság, ami több körülménytől is függ (például az elkövető keresetétől). Emellett a vétkes sofőrt eltilthatják a vezetéstől.

Korábban:

Eltilthatják a vezetéstől Grespiket

Nem hiányzik a könyvtárából?

Kresz, a közúti közlekedés szabályai és értelmezésük

Fórum:

Grespiknek beteg az agya?