A Polgári Körök szervezésében vesz részt a továbbiakban Hende Csaba, az MDF jelenlegi alelnöke, aki ezt követően lemondott a pártban betöltött tisztségeiről. Szerinte csak az összefogást erősíti döntésével.

Hende Csaba, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára és az MDF jelenlegi alelnöke elvállalta Orbán Viktor felkérésére azt, hogy a továbbiakban segédkezzena Polgári Körök szervezésében. A politikus a felkérést rendkívül megtisztelőnek tartja, és úgy ítéli meg, hogy nem csupán őt érte a megtiszteltetés, hanem az egész pártot, mert "úgy vélem, ez a szerepvállalásom erősíteni fogja a Fidesz és az MDF kapcsolatának még szorosabbá válását" - mondta Hende Csaba.

A politikus az MDF-es alelnöke és az elnökség tagja, ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy megtartja párttagságát és a parlamenti képviselőcsoportban is tovább dolgozik, ám az elnökségben betöltött tisztségeiről lemond. "Ebben az esetben nem egy másik párt érdekében végzett munkáról van szó, hanem a polgári összefogás erősítéséről, amely összefogásnak az MDF is a tagja" - indokolta választását a politikus.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke Hende felkérésével kapcsolatban közölte: megtisztelő felkérés, amit Hende Csaba kapott, rendkívül sok feladattal és felelősséggel jár. Megértem, hogy ezért lemondott az MDF-ben viselt pozícióiról.

Korábban:

Megalakult az Orbán Viktor vezette polgári kör