Kollégiumi szobák panelházakban

Tízezer új kollégiumi férőhelyet kíván teremteni az új kormány a panelházak rekonstrukciójával - értesült a Népszava. A tervek szerint a panelházak átalakításának egyik célja az áldatlanná vált diákotthoni állapotok felszámolása lenne.

A panelházak rekonstrukciója révén közel 10 ezer új kollégiumi férőhelyet szándékozik teremteni a Medgyessy-kormány - értesült a Népszava. A felújításra szoruló panelházak átalakításának egyik célja a diákotthoni állapotok rendezése, de legalább javítása.

Az új kormány tervei szerint a felújításra szoruló épületek helyrehozatalát össze lehetnek kapcsolni a kollégiumok növelésére irányuló programmal. Emellett a lakáscélú felújítást is szorgalmazza a kabinet.

A kollégiumi helyek bővítésére nagy szükség van, hiszen 1990 és 2002 között a felsőoktatás hallgatói létszáma három és félszeresére emelkedett, addig alig 30 százalékkal többen lakhatnak ma kollégiumban, mint 12 esztendővel ezelőtt.

Az áldatlan állapotokat fokozza, hogy az Orbán-kormány 4000 fővel megemelte a felsőoktatás hallgatói létszámát. Ezzel még több kollégiumi férőhelyre lesz szükség, így az egyoldalú intézkedés növelné az alulellátottságot - írja Népszava.

Korábban:

Több bérlakást és kollégiumot ígér a Fidesz