Koronás zászlók a külhoni magyaroknak

Öltöztessük nemzetiszínbe a világot - szól a Jobboldali Ifjúsági Közösség legújabb programja. Ennek keretében koronás címerrel díszített nemzetiszín zászlókat küldenének a világ lehető legtöbb magyarjának, mivel külföldön nagy nehézséget okoz a nemzeti jelképekkel ellátott zászlók beszerzése.

A Jobboldali Ifjúsági Közösség (Jobbik) Öltöztessük nemzetiszínbe a világot címmel programot hirdet azzal a céllal, hogy a világ lehető legtöbb magyar családjához, magyar szervezetéhez nemzetiszínű, koronás címerrel ékesített zászlót juttassanak el augusztus 20-ig - jelentette be Petheő Attila. A Jobbik elnökségi tagja szerint a határon túli magyarság körében tett látogatásaikkor azt tapasztalták, hogy a helyi közösségeknek komoly nehézséget jelent a nemzetiszínű, nemzeti jelképpel ellátott zászló beszerzése.

Céljuk az, hogy minél több zászlót gyűjtsenek össze, és azokat augusztus 20-ig minél több határon túli és külhoni magyar közösséghez juttassák el. A Jobbik csatlakozásra invitál minden olyan állampolgárt és civil szerveződést, akik és amelyek tettekkel kívánják kifejezni az anyaországon kívül élő magyarság iránti lojalitásukat. A szervezet csak koronacímerrel ékesített nemzetiszínű zászlókat vár, hiszen a nemzet és nem a magyar állam jelképét kívánják eljuttatni külhonba - közölte Petheő.

Nagy Ervin, a Jobbik elnöke kijelentette: nem véletlen, hogy június 4-én indítják útjára kezdeményezésüket, hiszen - mint mondta - ez szimbolikus nap, a magyar nemzet egyik gyásznapja. Nagy hozzátette: különös aktualitást adnak programjuknak az új kormány részéről a határon túli magyarság ügye kapcsán elhangzott nyilatkozatok, illetve az SZDSZ-nek a kedvezménytörvény megszüntetésére, átalakítására irányuló kezdeményezése.

Korábban:

Fáklyás felvonulás lesz Trianon miatt

Fórum:

Trianon