Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága szerdai ülésén egyhangúlag támogatta a médiatörvény EU-jogharmonizációs célú módosítására irányuló fideszes képviselői indítvány tárgysorozatba vételét, és általános vitára is alkalmasnak találta azt.

Szalai Annamária (Fidesz), a törvényjavaslat egyik előterjesztője megjegyezte: immár negyedik alkalommal kezdeményezik a médiatörvény módosítását, és a mostani indítvány megegyezik azzal, amelyet legutóbb ez év februárjában nyújtottak be.

Hozzátette: akkor az MSZP és az SZDSZ a médiakuratóriumok ügye miatt utasította el az indítványt; mivel ez a probléma megoldódott, remélik, hogy ezúttal valóban sor kerülhet az előterjesztés tartalmi vitájára, és a módosítással végre elhárulhat az akadály az uniós csatlakozási tárgyalások audiovizuális fejezetének lezárása elől.

Kósa Ferenc (MSZP) bizottsági alelnök hangsúlyozta: pártjának tartalmi kifogása lényegében korábban sem volt az előterjesztéssel kapcsolatban, és mivel a csonka kuratóriumok kérdése megoldódott, nincs akadálya annak, hogy támogassák az indítványt.