150 milliós végkielégítést kaphat az MFB vezetője

A Magyar Hírlap értesülése szerint akár 150-200 millió forintos végkielégítéssel is távozhat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója. Baranyay László, akivel tavaly szeptemberben ötéves menedzserszerződést kötöttek, törvényesen másfél-kétéves jövedelmének megfelelő összeget, s ezen felül különjuttatások ellenértékét veheti fel.

"Nem tudom, mennyi lesz a végkielégítésem, még munkaviszonyban állok" - válaszolta a Magyar Hírlap kérdésére Baranyay László. "Bizonyára azt az összeget fogják kifizetni, ami jár nekem". A jelenlegi munkavégzés alól felmentett elnök-vezérigazgató elmondta, hogy különböző beosztásokban 9 éve dolgozik a bankban és ötéves menedzserszerződést kötött az igazgatóság vele 2001-ben.

Megítélése szerint a hazai bankrendszeren belül nem számít a csúcsjövedelmű vezetők kategóriájába. Összeget nem mondott, de azt megemlítette: fillérre ugyanannyi fizetést kapott, mint elődje, s a feltételek is megegyeztek a szerződésben.

"A fizetésemet egyébként - saját kérésemre - két éve nem emelték, pedig volt időszak, amikor három ember munkáját láttam el. Sőt, három éve szabadságon sem voltam. A saját munkatársaim jövedelmének rendezése jobban izgatott" - tette hozzá az MFB távozó vezetője.

A lap munkatársának kérdésünkre azt mondta: a 200 millió nem pontos szám. A végkielégítés összegét az igazgatóság az érvényes jogszabályok, illetve a vele kötött szerződés alapján határozza meg - hangsúlyozta Baranyay.

Korábban:

Medgyessy győzelme esetén változtatna az ÁPV Rt. és az MFB vezetésén