Gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Szilárdot

Meggyanúsították egy két évvel ezelőtt elkövetett emberöléssel Horváth Szilárdot, akit korábban összefüggésbe hoztak a móri rablógyilkossággal. A 28 éves férfitől DNS-mintát vettek, és megállapították, hogy megegyezik azzal a mintával, amit egy megölt férfi ruháján találtak. Horváthot tegnap kihallgatták, de tagadta bűnösségét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) emberölés bűntettének elkövetésével is meggyanúsította a móri rablógyilkossággal korábban összefüggésbe hozott Horváth Szilárdot. A férfi jelenleg a garázdaság miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti. A 28 éves férfit kedden gyanúsítottként hallgatták ki, de a bűncselekmény elkövetését tagadta.

Horváth DNS-mintája megegyezik azzal, amelyet egy Római-parti szórakozóhelynél 2000. augusztus 19-én lelőtt biztonsági őr ruháján talált idegen vérben mutattak ki. A szórakozóhelyen egy ismeretlen tettes szóváltás után lövöldözni kezdett, s az egyik lövés eltalálta az őrt, aki a kórházba szállítás után meghalt. Ruháján a technikusok más embertől származó vért is rögzítettek.

Korábban:

Emberöléssel is gyanúsítható Horváth Szilárd

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról

Fórum:

Hat halott egy móri bankrablásnál