Még napokig gyűjtik az iratokat országimázs-ügyben

A rendőrség várhatóan egy-két nap múlva befejezi a nyomozáshoz szükséges iratok lefoglalását az országimázs-pénzek kapcsán elkövetett hűtlen kezelés bűntette alapos gyanújával, ismeretlen tettesek ellen indított eljárásban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni igazgatóságának gazdaságvédelmi főosztályvezetője, Németh László ezredes elmondta: a nyomozáshoz szükséges dokumentumok begyűjtését az Országimázs Központ számára megrendeléseket teljesítő Happy End és Ezüsthajó Kft. budapesti irodájában kezdte meg a rendőrség a múlt héten, hétfőn pedig Csévharaszton folytatták, ahová a két vállalkozás könyvelője vitte magával az iratokat.

A budapesti irodában tartott házkutatás során számítógépeket foglaltak le, amelyek többségét már visszaszállították. A könyvelőnél, Csévharaszton lévő dokumentumok mindegyikét lefoglalják a rendőrség munkatársai. A Budapestre szállított iratokat a rendőrség szakemberei értékelik, rendszerezik, majd valószínűleg könyvszakértőt kérnek fel vizsgálatukra - mondta Németh.

Az ezredes azt nem tudta megmondani, hogy a dokumentumok vizsgálata mennyi időt vesz igénybe. Jelezte: ezúttal is olyan hatalmas mennyiségű iratot kell feldolgozniuk, mint korábban a Globex-ügyben.

Korábban:

Szándékos hibák az Országimázs Központ szerződéseiben

Csévharaszton foglalták le a Happy End iratait