Újabb milliós kötbért szabott ki a MIÉP-kötődésű Pannon Rádióra az ORTT. A médiahatóság a fővárosi adó kampányidőszakban sugárzott műsorát kifogásolta - tudta meg a Népszabadság.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) újabb milliós kötbért szabott ki a Pannon Rádióra. Az adó kampányidőszakban sugárzott műsorát kifogásolta a médiahatóság. Megállapította, hogy kiegyensúlyozatlan és a politikai hirdetéseket nem tüntették fel megfelelően.

Az ORTT a most lezárt ügy után újabb vizsgálatot kezd a Pannon ügyében: a médiatörvény azon pontja alapján, amely tiltja párt vagy politikai mozgalom kiszolgálását. Már egy korábbi hatósági elemzés is megállapította a Pannonról, hogy MIÉP-kötődésű. Tulajdonosai között ugyanis megtalálható egy Csurka István pártelnök által létrehozott alapítvány. A szerkesztőséget a többségi tulajdonos, Gidófalvy Attila éppen a pártbefolyás miatt költöztette el a múlt hónapban. Gidófalvy a Csurkához köthető alapítvány kizárását próbálja elérni - emlékeztet a Népszabadság. 

Korábban:

Győri Béla: Pártok támadják a Pannont