Kedden lezárják a Bartók Béla utat

Kedden kezdődik az útpálya és a járda átépítése a Bartók Béla úton. A felújítás miatt lezárják a Bartók Béla utat, ezért a környéken jelentős torlódásokra kell számítani.

Az útpálya átépítése miatt le kell zárni az utat a Szent Gellért tértől a Kosztolányi Dezső térig. Ebben az időszakban a környéken autózók a szomszédos utcákban közlekedhetnek, és ott parkolhatnak az autójukkal. A Bartók Béla út lezárt területén csak a tömegközlekedési járművek, a mentők, a tűzoltók, a rendőrség és a taxik közlekedhetnek. Az autósok ajánlott elkerülő útvonalként mindkét irányban a Műegyetem rakpart - Irinyi József utca - Október 23. utca - Fehérvári út útvonalat használhatják. Várhatóan október 28.-ra áll vissza a megszokott forgalmi rend.

A Bartók Béla út rekonstrukciója április elején kezdődött a közművek felújításával. Az elmúlt 2 hónapban átépítették a gáz-, víz- és elektromos vezetékeket és a csatornákat az utca Kosztolányi Dezső tér és Tétényi út közötti szakaszán. Május közepén elkezdődtek a közműépítési munkák a Móricz Zsigmond körtéren, a Gellért téren és a Kosztolányi Dezső téren is.

Június 11-én indul az útpálya és járda építése. Eltűnik az úttestről a kockakő, helyette aszfaltburkolat kerül az útra. A felújítás után a Kosztolányi Dezső tér és a Szabadság híd közötti teljes szakaszon két sávban haladhatnak majd az autósok.