Hende Csaba megválik bizottsági elnöki posztjától

Az MDF parlamenti képviselőcsoportja hétfői ülésén elfogadta Hende Csabának azt a bejelentését, amely szerint július 15-ével megválik az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának elnöki tisztétől, illetve bizottsági tagságától. A döntést Balsai István frakcióvezető a testület tanácskozását követő sajtótájékoztatón ismertette.

Hende Csaba, az MDF volt általános alelnöke a közelmúltban elfogadta Orbán Viktor volt kormányfő felkérését: kabinetvezetőként szervezze a polgári körök mozgalmat. A politikus korábban lemondott az MDF országos elnökségében viselt tagságáról. Balsai István Hende Csaba szerepvállalásával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nagyon örülnek a megtisztelő feladatnak.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a frakcióülést követően elmondta: a képviselőcsoport tagjainak többsége kifogásolta, hogy Hende Csaba minden előkészítés nélkül vállalt kabinetvezetői feladatot. - Hende Csaba a frakcióülésen megkövette a párt elnökét és a frakciót a méltatlan módon és formában tett bejelentése miatt - tette hozzá Dávid Ibolya.

A sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy betöltik-e egyáltalán az MDF általános alelnöki posztját, Balsai István azt válaszolta, hogy a pártnak van elnöke, vannak alelnökei, és azért is támogatták Dávid Ibolya parlamenti alelnöki posztját, hogy "ezzel a közjogi háttérrel eleget tudjon tenni az elnöki funkciójának is".

Balsai István szintén újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy már egyeztetett a Fidesz-frakcióval a jövő heti parlamenti munkáról, azaz a költségvetési, valamint a közoktatási törvény módosításáról és az ítélőtáblák felállításáról. A frakcióvezető jelezte azt is, az MDF meg fogja találni annak módját, hogy felvegye a kapcsolatot "Schmitt Pállal, a független, rokonszenves főpolgármester-jelölttel".

A frakcióülés után Dávid Ibolya, Balsai István és Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke a két párt együttműködéséről egyeztet Budapesten.

Korábban:

Titokban csatlakozott az MDF alelnöke Orbánhoz

Hende Csaba Orbánhoz csatlakozott