Vonza András, az Orbán-kormány földművelésügyi minisztere hivatala lejártával elvitte a minisztérium terepjáróját, hat mobiltelefonját, két laptopot és még néhány nagyobb értéktárgyat. A földművelésügyi tárca új vezetése visszaköveteli a 15 millió forint értékű eszközöket.

A Népszabadság információi szerint az Orbán-kormány földművelésügyi minisztere közel 15 millió forint értékben vitt magával tárgyakat a minisztériumból hivatala lejárta után. A tárca új vezetése az eszközöket - két telefon és néhány irodai eszköz kivételével - visszaköveteli. Vonza András most ismét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Állat-egészségügyi Állomás vezetőjeként dolgozik, mint tette ezt minisztersége előtt is. A tárgyak hivatalosan megmaradtak a minisztérium tulajdonában, de használatba megkapta Vonza munkahelye, a szabolcsi állategészségügyi állomás.

Vonza a minisztériumból olyan tárgyakat vitt magával, melyek személyes használatában voltak: egy Nissan Terrano terepjáró, hat mobiltelefon, két laptop, egy szolárium, egy kondicionálógép és egy félmillió forint értékű dohányzóasztal szerepel az elvitt eszközök között. A tárgyak átadásáról a miniszter egyik utolsó hivatalos napján született intézkedés. A jogszabályok szerint a miniszterek hivatalok lejártakor személyes használatú tárgyaikat megtarthatják, ha kifizetik könyv szerinti - a paicainál jóval kedvezőbb - értékét. Fizetésre azonban Vonza esetében nem került sor, írja a Népszabadság. 

A következő tárgyakat vitte magával Vonza:

Telefax
Fénymásoló gép
Televízió (DVD-vel)
TV-állvány
Videómagnó
Rádióerősítő
Hangfalak
Szolárium
Kondicionálógép
Bőr ülőgarnitúra
Dohányzóasztal
2 darab laptop
Személyi számítógép monitorral
2 darab nyomtató
Vezetői szék
6 darab mobiltelefon
Nissan Terrano terepjáró

Összesen könyv szerint 14.985.023 forintot ér a fenti felszerelés.