Gy. Németh Erzsébet az MSZP főpolgármester-jelöltje

Az MSZP budapesti tanácsa elsöprő többséggel Gy. Németh Erzsébetet ajánlja főpolgármesternek. A párt támogatja, hogy mindenképpen ő legyen a szocialista párt önálló jelöltje.

Kovács László, aki részt vett az ülésen, elmondta, miért jelölik Gy. Németh Erzsébetet Budapest főpolgármesteri posztjára: Kovács szerint a közvélemény-kutatások szerint a budapestiek szívesen látnának egy új arcot a főpolgármesteri poszton, és miután a tavaszi választáson kimagasló eredménnyel győztek Budapesten, elképzelhetetlennek tartják, hogy ne legyen önálló jelöltjük a fővárosban.

Gy. Németh Erzsébetről annyit mondott, hogy kiváló szakértő, programja jobb, mint bármelyik más párté, a jelölt egyetlen gyenge pontjának azt nevezte, hogy még nem igazán ismert személyiség, ami viszont a pártelnök szerint könnyen megszerezhető.

Gy. Németh tervei közt van a közlekedés javítása, emellett kiemelte a környezetvédelmet, a köztisztaságot és a közbiztonságot, amely témákkal kiemelten foglalkozna.

Kovács újságírói kérdésre Schmitt Pál visszahívását illetően azt mondta, hogy Schmitt Grespikhez hasonlóan megsértette a köztisztviselői törvényt. Amellett, hogy Schmitt napi hat-nyolc órát fordítana főpolgármesteri posztjára való felkészülésre, nem tudná ellátni nagyköveti teendőit. Kovács László szerint, ha szigorúan értelmezi a törvényt, akkor komolyabb következménye is lehetett volna a történteknek.

Ajánlat:

Gy. Németh Erzsébet portréja az MSZP honlapján

Korábban:

Az MSZP nem támogatja Demszkyt

Demszky ismét főpolgármester-jelölt