Eladják az Úttörő Áruházat

Valószínűleg eladják és le is bontják az Úttörő Áruházat. A helyén szálloda, vagy szálloda és bevásárló központ,  esetleg irodák és lakások épülnének. A Belvárosban ez az utolsó olyan terület, ahol jelentős ingatlanfejlesztést lehet megvalósítani; a Kossuth Lajos utca 7-9., illetve Reáltanoda utca 8-10. szám alatt található épületegyüttes alapterülete ugyanis mintegy 2500 négyzetméter - írja a Népszabadság.

Pályázati úton értékesítik a hajdani Úttörő Áruházat. A tulajdonosok megbízása alapján eljáró Colliers International Kft. Munkatársa a Népszabadságnak azt mondta: Bár a kerületi önkormányzat számos feltétel teljesítéséhez köti a telek beépítését, a ritka lehetőség, és a rendkívül értékes helyszín máris több érdeklődőt vonzott. 

A már elkészült tanulmánytervek a Kossuth Lajos utcai homlokzat kialakításánál a múlt század elején épült ház eredeti homlokzati elemeit kívánják visszahozni. Ugyanakkor megfelelő átkötést írnak elő a Kossuth Lajos utca 5. szám alatti modern irodaház és a 11. szám alatti épület építészeti stílusa között.