Előzetesben a fővárosi földhivatal vezetője

A Budai Központi Kerületi Bíróság hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte Gál Dezsőnét, a Fővárosi Kerületek Földhivatalának megbízott vezetőjét. A hivatalvezető a nyomozók szerint több földhivatali tulajdoni lapot is meghamisított.

A hivatalvezető a rendőrség szerint alaposan gyanúsítható azzal, hogy tavaly több esetben is túllépte hatáskörét azért, hogy másoknak jogtalan előnyt szerezzen. Egy esetben egy magánszemélyt fosztott meg tulajdonjogától, egy másik esetben pedig jelzálogjogot törölt egy ingatlanról, amelyet aztán a tulajdonosa értékesített.

A nyomozók elmondták, hogy a gyanúsított a házkutatás során beszerzett adatok szerint indokolatlanul nagy számú ügyben járt el személyesen, és nagyszámú eredeti földhivatali iratot tárolt saját lakásán, amely ellenkezik a munkakörével és a hivatal szabályzatával is.

A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított bizonyítékokat semmisítene meg, vagy másokkal összebeszélve meghiúsítaná az eljárás sikerét, ezért elrendelték előzetes letartóztatását. A gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen.

Korábban:

Őrizetben a fővárosi földhivatali vezető